Liesbeth Schouten

schilderijen
Liesbeth Schouten
"Dynamiek, kleur en intensiteit: daarmee wil ik jongleren in een expressieve figuratieve stijl."

Na 23 jaar journalistiek werk, waarbij ik meer dan dertig landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië bezocht, ben ik sinds 2014 professioneel aan het schilderen.
Als autodidact zoek ik steeds bij diverse kunstenaars kennis en inspiratie in gelegenheids-workshops. In Bolivia volgde ik schilder- en tekenlessen aan de kunstacademie van Oruro. Voor die tijd heb ik bij kunstschilder Rob Visje vaak deelgenomen aan zijn cursussen en masterclasses.

Omdat het kunstenaarsschap vaak een “lonely business” is lijkt het me bijzonder inspirerend om met VAK-genoten ideeen uit te wisselen en te reflecteren over elkaars kunst. Om samen – buiten je eigen atelier- met kunst bezig te zijn zie ik als essentieel voor het kunstenaarschap.

Onderwerpen en inspiratie
2014-2015
Als contrast met de stilte en eenvoud van het platteland die ik op mijn reizen heb ervaren, fascineerde me aanvankelijk hoe de gecompliceerde stedelijke hectiek hier in het Westen de innerlijke rust beïnvloedt. Die impact probeerde ik op doek weer te geven. Deze schilderijen met botsende perspectieven zijn meer ruimtelijk en cerebraal van aard.

2016-2017
Tegenwoordig probeer ik de passie van muzikanten te schilderen, waarbij ik me concentreer op hun blik en handen. Ook krijgen markante figuren, die ik tijdens mijn reizen heb ontmoet, een plek in ‘mijn figuratieve ere-galerij’.
Ik verf met acryl, olieverf en airbrush op doek.

Meer kun je zien op:
www.Liesbethschouten.nl
Facebook.com/Liesbeth Schouten LizzArt
Instagram/LizzArt