Tamar Shilo

schilderijen
Tamar Shilo
"I paint ideas, not things. My intention is to suggest thoughts which will speak to the imagination and the heart."

Schilderen geeft mij een goed gevoel, een gevoel dat mij elke keer opnieuw verrast. Achter elk schilderij zit een idee en een verhaal dat in stappen wordt opgebouwd.
De titel van elk schilderij geeft aanwijzingen van het verhaal. Mijn intentie is dat de kijker, door het schilderij te observeren, dat verhaal meekrijgt.

Ik heb er altijd al van genoten om nieuwe dingen te creëren. In het verleden gaf ik als bloemenveredelaar een nieuwe vorm, kleur en grootte aan bloemen waar ik mee werkte. In mijn schilderijen zijn daardoor nog steeds invloeden van de natuur terug te vinden.

Het kunstwerk ‘Open Windows’ vertelt een verhaal over drie vrouwen uit drie generaties, een jong meisje, een puber en een volwassen vrouw. Met z’n drieën staren
ze naar een open raam. Het open raam is voor hen een opening naar de buitenwereld, naar hun verlangens, dromen en mogelijkheden. De slingers symboliseren feest en optimisme. Voor dit schilderij heb ik gebruik gemaakt van acryl en papiercollage.

Ik zag de vereniging voor het eerst bij een tentoonstelling in Amstelveen. Het hoge niveau van het werk en de aardige kunstenaars spraken mij aan en ik wilde me meteen bij de vereniging aansluiten. Samenwerken binnen de VAK geeft een gemeenschappelijke ervaring, het geeft mij de mogelijkheid kennis te delen en van elkaar te leren. Deze samenwerking is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van de kunstenaar.

www.tamarshilo.com

Tamar Shilo - 'Everywhere', collage acryl - papier op doek, 100 x 80 cm
Tamar Shilo - 'Open windows', collage acryl - papier op doek, 50 x 50 cm
Tamar Shilo - 'Sailboats II', acryl op doek, 70 x 100 cm
Tamar Shilo - 'The way home', collage acryl - papier op doek, 100 x 70 cm
Tamar Shilo - 'Urban Flower II', collage acryl - papier op doek, 70 x 90 cm
Tamar Shilo - 'Japanese flowering', collage acryl - papier op doek,  30 x 30 cm