Susanne Compier

schilderijen
Susanne Compier
"Kunst wast het stof van het dagelijks leven van onze ziel."

Verhalen. Verhalen van mensen. Verhalen van mensen vroeger en nu. Plekken, kamers, straten. Wat is daar gebeurd? Als ik mijn oor op het canvas leg, hoor ik flarden van gesprekken, voetstappen die wegsterven. Staat daar iemand? Even de adem in, even een zucht. Kon ik daar maar even zijn.

Al mijn werk begint met tekenen, het liefst met houtskool. In mijn werk zijn de lijnen van mijn handschrift steeds weer te herkennen. In de schilderijen (van olie
en acryl) ga ik ook met rollers en collagemateriaaI te werk, om diezelfde stevigheid te benadrukken.
Het schilderij ‘Huiswerk’ is hier een schoolvoorbeeld van. De onderwerpen in mijn werken zijn divers maar stralen altijd een gevoel van heimwee uit.

Een ontsnapping uit het alledaagse, gedachten die een andere kant uitgaan en tijd die geen rol meer speelt, dat doet kunst met mij. Naar buiten treden is weer een heel ander verhaal, dat doet de VAK met mij. De Vereniging Amstelland Kunst schudt mij wakker en houdt mij bij de les. Het ontmoeten van gelijkgestemden stuwt de werkkracht voort.

We leven in een razende wereld. Even ontsnappen is niet wegkijken. Het is energie opdoen. Energie om verder te gaan en goede beslissingen te nemen. Voor elke ziel.

www.susannecompier.kunstinzicht.nl