SanSia Karina Tan

sculpturen
SanSia Karina Tan
"Kunst is emotie."

Mijn ouders zijn van Chinese afkomst maar ik ben geboren
in Amsterdam. Beide invloeden van Oost en West maken mij een compleet mens. Aan de ene kant de Nederlandse nuchterheid, zakelijkheid en directheid, maar aan de andere kant de wens om mensen zo mogelijk niet te kwetsen. Bewustwording en goede communicatie; deze eigenschappen heb ik toegepast als voorzitter van AmstellandKunst. Voor mij is de kunstvereniging heel belangrijk. Ondanks dat we verschillend zijn in onze persoonlijkheid en disciplines, versterken we elkaar. Natuurlijk hebben we onenigheid, maar dat is inherent aan dat we kunstenaars zijn. Er is immens veel creativiteit aanwezig.

Mijn discipline is beeldhouwen. Het driedimensionale denken, het vloeiende lijnenspel, de logica, de kleurechtheid van de steen; iedere keer is het een uitdaging om datgene wat ik in mijn hoofd heb te herkennen in het resultaat. Geen hoek is haaks, ik denk meer aan beweging, aan golven, valleien en dalen, ongeacht het onderwerp. Naast het werken in steen werk ik ook in brons, maar ook daar nooit met hoekige lijnen.

Het beeld hiernaast is een bijzonder beeld. Het is gemaakt als gedenksteen en urn. De naam van het beeld is ‘Onvoorwaardelijke Liefde’ en het vertelt het verhaal van twee ouders, die enkele jaren na elkaar zijn overleden. Na hun overlijden is een gedeelte van beider as in een stalen koker in de serpentijnen steen geplaatst. De marmeren bloem is de afdichting van deze koker. Nu zijn vader en moeder weer met elkaar verenigd. Onvoorwaardelijke liefde voor elkaar en onvoorwaardelijke liefde voor hun kinderen, mijn opdrachtgevers.

In 2021 ben ik begonnen aan mijn Lotusbloem-project, een houtsculptuur. In 2022 hoop ik het te voltooien.
Klik HIER voor meer beeld en informatie daarover.

www.sansia.nl

lotus in wording