Maja Vucetic

Schilderijen
Maja Vucetic
"Nulla dies sine linea."

Mijn streven is: iedere dag een lijn te zetten. Dat lukt niet altijd letterlijk, maar het proces in mijn hoofd gaat altijd door.

Met mijn schilderijen leg ik vast wat ik beleef tijdens mijn wandelingen in de natuur. Zodra ik vrij ben, trek ik de stad uit en verbaas me steeds opnieuw hoeveel moois in onze omgeving te zien is. Terwijl ik loop, zie ik schilderijen. Soms werk ik ter plekke, maar vaker maak ik mijn schilderijen af in mijn atelier op basis van herinneringen en de foto’s die ik heb genomen. Daar kan ik heel geconcentreerd werken en me uitleven met vernieuwende technieken. Ik werk nu vooral met acryl van de hoogste kwaliteit, die me veel mogelijkheden biedt om te experimenteren. Ik maak series schilderijen op een thema waardoor ik steeds verder naar mijn eigen beelden toe werk, vaak door middel van het weglaten en abstraheren of inzoemen op details en structuur.

Men zegt dat kunst communicatie is. Ik ben blij als ik merk dat een schilderij van mij een universele taal spreekt; dat iemand in mijn schilderij een tafereel ziet uit zijn eigen “herinneringen”.

Jarenlang was de mens het focus van al mijn werk, nu is het de natuur. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik denk dat de mens ooit terugkomt in mijn schilderijen.

Ik ben blij om lid te zijn van de VAK zodat ik met andere kunstenaars kan samenwerken, over kunst discussiëren, ervaringen uitwisselen en samen exposeren.

vuceticmaja@gmail.com.

https://kunstvanmaja.nl