Daniël Dansou

Daniël Dansou
""

Over mijn lievelingswerk.

Voor dit werk heb ik 44 zwarte balpennen gebruikt op een oppervlakte van 110 x 150 cm. Ik was vijf jaar geleden gestart, op hetzelfde moment als de geboorte van mijn dochter en ik heb het afgelopen maand afgemaakt. Ik wilde het ook nog snel in Parijs laten zien voor  snel een spring op een zaterdag een selectie van een veiling huis. Ik hoorde 2 weken van te voren dat ik dit mocht laten zien, maar startte drie dagen voor mijn reis. Mijn baan als leraar, mijn taken als vader van twee dochters en het feit dat ik geen goede balpennen meer kon vinden hielpen me niet mee.

Voor de eerste keer ging mijn hele familie meedoen. Mijn vrouw ging op tocht om de juiste pennen te kopen, et de kinderen konden een gedelimiteerde ruimte van het tekening inkleuren met de laatste pennen die ik nog had.

In de Thalys op weg naar Parijs hebben mijn vrouw en ik nog verder gekleurd, met de tekening uitgerond over een treintafeltje. Ons gekras deed veel nieuwschierige medereizigers even hun oortjes uitdoen, met een glimlach, want geluid maken voor kunst met 3 pennen in 1 hand  mag!

Daniel Dansu