Cristina Villalba

schilderijen
Cristina Villalba
"Kunst is de filosofie die een gedachte weerspiegelt."

Ik ben geboren in Spanje en begon met schilderen
in Palma de Mallorca, in het atelier van Uruguaanse
schilder Alceu Ribeiro. Deze fantastische en inspirerende man heeft mij de artistieke ogen geopend en mijn liefde bijgebracht voor de schilderkunst. Ook heeft hij mijn behoefte ontwikkeld om nieuwe ideeën te creëren en leerde hij mij hoe ik deze kan verwerken in mijn kunstwerken.

Na een aantal zeer leerzame jaren ben ik in 2004 naar Nederland verhuisd. Hier heb ik mijn werkzaamheden voortgezet als autodidact, waarbij ik gebruik maak van allerlei verschillende soorten materialen in mijn werk.
Ik kijk milieubewust naar de wereld waarin wij leven en haal veel inspiratie uit de natuur.

Mijn werk is meestal kleurrijk en ‘in balans’, zowel qua kleuren als de materialen die hierin gebruikt worden. Het hier gepresenteerde werk, ‘Kleurensymfonie’, is hiervan een voorbeeld: ik gebruikte diverse materialen, waaronder glas, plastic en steen.

Toen ik een aantal jaar in Nederland woonde, ben ik op zoek gegaan naar een kunstenaarsvereniging waar ik mij prettig bij voelde en die mij kon helpen bij de ontwikkeling van mijn artistieke carrière. Deze vond ik in AmstellandKunst. Sinds 2008 ben ik lid van de vereniging en sinds afgelopen jaar ben ik als penningmeester intensief en actief betrokken. Een belangrijke waarde van AmstellandKunst is dat zij haar leden helpt hun zichtbaarheid te vergroten door aan-
wezigheid bij exposities en atelierroutes.

www.cristina-art.nl