Mariska Krielaart

schilderijen
Mariska Krielaart
"Als kunstenaar probeer ik uitdrukking te geven aan een ruimte/tijd dimensie."

Na jaren als therapeut gewerkt te hebben, richt ik mij sinds 2008 op eigen werk. Schilderen en tekenen brengt mij steeds weer bij mijzelf, omdat het me dwingt op zoek te gaan naar mijn eigen beelden. Ik heb gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam, waarna ik een opleiding voor tekentherapie afrondde in Zutphen en mij specialiseerde in kunstzinnige therapie, daar volgde ik een opleiding voor aan de Hogeschool in Leiden.

Ik werk met gemengde technieken en verschillende soorten verf. Mijn manier van werken verandert wel in de loop van de tijd. Ik heb veel gebruik gemaakt van een collagetechniek, waarbij ik verschillende materialen op het vlak aanbracht en deze met elkaar verbond door bijvoorbeeld verf, houtskool of krijt. Zo ging ik op zoek van een gefragmenteerd beeld, naar eenheid.

Nu heb ik de collagetechniek losgelaten en ben ik terug-
gekeerd naar mijn oude liefde: tekenen. Ik werk op een
gladde ondergrond en zoek ik naar een expressie van een ruimte-tijd-dimensie die vaak aan onze dagelijkse waarneming ontglipt. Daarbij beperk ik me vaak, maar niet altijd, tot zwart-wit. Ieder werk is zo weer een nieuwe uitdaging.
Mijn inspiratie komt veelal voort uit kleuren, beeldelementen en oervormen van ons bestaan.

Sinds 2008, sinds ik mij volledig richt op mijn eigen werk,
ben ik lid van de VAK, omdat het werken in een groep mij wederzijdse inspiratie en ondersteuning biedt.

maris.krielaart@gmail.com

Mariska Krielaart
Mariska Krielaart
Mariska Krielaart
Mariska Krielaart
Mariska Krielaart
Mariska Krielaart
Mariska Krielaart
Mariska Krielaart